Föreställningar

Föreställningar

Dramaverket Live!

Den 9/11 spelar vi en timmes improviserad kortform på Arenan i Karlstad. Publiken ger förusättningar som snabbt blir improviserade scener och händelser. Hur många genrer kan man spela en scen i? Vill publiken se vad som sker före eller efter en händelse?

Dramaverkets improshow är en föreställning bestående av ca: 10 korta scener, där publiken spelar en central roll. Varje scen har olika interaktioner och låter publiken kasta ut ord, förslag, genrer, ljudeffekter med mera. Våra välslipade improvisatörer skapar humor du inte visste fanns.

BILJETTER
Ordnarie: 130 kr
Student: 80 kr

Biljetter köps via webben på kulturbiljetter.se

Vid frågor, kontakta Kulturbiljetters kundtjänst på
info@kulturbiljetter.se, 08 – 50 25 40 80SKÅDESPELARE
Björn Schröder
Emma Johansson
Karl Persson
Hjalmar Hardestam

Improvision Song Contest 2020

Melodifestivalen är en av våra starkaste TV-traditioner och en självklarhet för många när vinterkylan tagit grepp om landet. Lika självklart börjar det bli för Karlstadsborna att ta sig till Scalateatern i början av februari och uppleva Improvision Song Contest.

Dramaverket gör en helt improviserad föreställning där den segrande improvisatören får tävla i Göteborg senare under året. Du som publik bestämmer vilka artister som uppträder och vilka bidrag de framför under kvällen. I slutet av showen är det dessutom du som bestämmer vem av improvisatörerna som gjort de bästa låtarna och därmed förtjänar vinsten.

Längd: ca 2 tim och 45 min, inkl. paus.
Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa 054-190080.

Behöver ni mer impro i vardagen? Boka oss på en workshop!

Tidigare föreställningar


Vi gör årligen ett flertal föreställningar. Här är några av de koncept som vi ger på återkommande basis.

Improvision Song Contest Karlstad

Improvision Song Contest


Vår alldeles improviserade melodifesitval i samarbete med GBGimpro. En tävling som hålls i samband med att melodifestivalen drar igång. En stor fest på Scalateatern i Karlstad där improvisatörer från Värmland och runt om i Sverige tävlar i bästa improviserade låt tillsammans med ett husband av världsklass.

Improshow - improviserad underhållning

Improshow


En klassisk impro-föreställning med lekar - games - där det går av bara farten. Publiken ger förustättningar som snabbt blir improviserade scener och händelser. Hur många genrer kan man spela en scen i? Vad händer om man måste säga sina repliker utan bokstaven s?

Experterna - en helt improviserad musikal

Experterna


Tillsammans med vårt husband möter vi publiken genom improviserad sång i den improviserade musikalen Experterna. Med ett par ord från publiken påbörjar vi vår resa in i musikalernas fantastiska värld och skapar klassiska musikalnummer som aldrig sjungs fler gånger.

Det låter som låtar | Late night improv

Det låter som låtar


Sånger, galna karaktärer, utmaningar som vilken gameshow som helst. Så ska det låta är förberett - det här är improviserat!

Maximilian - en helt improviserad föreställning

Maximilian


Vad får man om man blandar sagor, filmer, mytologi, starka karaktärer, filmmusik och improvisatörer? Maximilian såklart. Vår improviserade långformsföreställning där improvisatörerna räddar världen om och om igen.

Improlympiska spelen

Improlympiska spelen


De Improlympiska Spelens historia sträcker sig långt bakåt i tiden och har alltid syftat till att underhålla de som sitter på makten. Med hjälp av utmanande teatersport och oförutsägbart berättande möts tre fraktioner från landet för att bestämma vem som blir den regerande improvisatören.


Drottninggatan 13, Karlstad

+46 (0) 73 730 21 47

COPYRIGHT DRAMAVERKET© ALL RIGHTS RESERVED