Karlstads improvisationsteater

Dramaverket är Karlstads improvisationsteater. Våra föreställningar skapas i stunden och tillsammans med vår publik gör vi Värmlands kulturliv överraskande och oförutsägbart.

Hjalmar Hardestam, Dramaverket

Kurser & Workshops

I Improvisationsteater låter man det oförberedda styra: skapande och återgivande sker samtidigt. Under lustfyllda förhållanden övar vi upp den kreativa, bejakande och accepterande förmågan. Istället för att slås omkull av omgivningens stormiga vågor lär man sig surfa på dem. Improvisationsteater innebär att vara handlingskraftig i nuet istället för dömande i tanken.

Vi har kurser som passar både nybörjare och proffs.

Föreställningar

Vi gör varje år en rad improviserade föreställningar. Från mindre shower till den årliga improviserade melodifestivalen: Improvision Song Contest. Vi älskar att tänja gränserna för vad som kan improviseras och mixar gärna musik, improvisation och teknik i en härlig blandning. Vi utvecklar ständigt nya koncept och föreställningar.

Karl Persson, Dramaverket
Madeleine Hallberg, Dramaverket

Festen eller kompisgänget

En workshop i improvisationsteater är en populäraktivitet när du vill lära känna nya sidor av dina kompisar. Med hjälp av trygga, lustfyllda och lättsamma övningar går vi tillsammans utanför bekvämligshetszonen och skapar en minnesvärdupplevelse. En perfekt aktivitet för möhippan, festen eller barnkalaset.

Företag

Improvisationsteater är en lustfylld aktivitet för arbetsgruppen som leder till förbättrad kommunikation och ökar sammanhållning på arbetsplatsen. Det här har jätteföretag så som Google, Unilever och Maersk insett och anlitar därför improvisatörer som erbjuder kurser, workshops och underhållning. Kika runt och välj något av de färdiga alternativen eller kontaktaoss så skräddarsyr vi något som passar era behov!

Emma Johansson, Dramaverket

Dramaverket söker lokal

Dramaverket söker lokal i centrala Karlstad. Vi söker en mellanstor lokal för kurser och föreställningar. Har du sett något som passar eller känner någon som har en lokal som står tom? Tipsa oss på info@dramaverket.se

Kan du inte få nog av improvisationsteater?

Vill du få tips om böcker, kurser eller workshops kopplade till impro? Gå med Facebook-gruppen Improvisatörer i Karlstad så tipsar vi varandra.