Improligan

I Improvisationsteater låter man det oförberedda styra. Det är en fantastisk metod för att bli mer öppen, spontan och kreativ. Våra kurser kännetecknas av att vi lägger prestation och den inre kritikern åt sidan för att istället upptäcka och skapa något nytt i nuet.Vilägger fokus på samspelet mellan människor, att lira och ha kul ihop. Tillsammans hjälps vi åt att lyfta varandra, ett ”varandraförverkligande” snarare än ett ”självförverkligande”. Genom samspel och bejakande utlovar vi mycket skratt, värme och glädje!

 

Kurserna är uppbyggda utifrån ett kurssystem där Steg I och II utgör grunden som övriga kurser vilar på. Efter att ha genomfört dessa får du tillträde till de mer avancerade kurserna. Vi håller till på Drottninggatan 13, mitt i centrum och för dig som är student, arbetssökande eller pensionär ger vi 15 % rabatt.

Impro 1
Prova på impro
Impro 2
Impro 3
Helgkurs

Klara, 25:


Bästa kvällen i veckan! Finns inget som gjort mig så glad, öppen och modig som Improligan! Hjalmar är en inspirationskälla som får en att känna sig trygg och våga vara modig! Sprudlar av idéer och glädje!

Tomas, 46:


Improkursen är givande, utvecklande, utmanade och riktigt rolig. En kväll man ser fram emot. Hjalmar är en oerhört professionell och lyhörd ledare. Med sitt lugn och stora kunnande skapar han en gemensam respekt och tillit inom gruppen.

Filip, 29:


Jag tycker att improligan är så kul för det är ett tillåtande miljö att testa någonting nytt, lära känna nya människor och utveckla en förståelse för hur människor interagerar. Hjalmar är en fantastisk improledare som får en att känna sig trygg, men också peppad! Han är inkännande i gruppen och skapar en fin gruppkänsla.

Impro 1

Den här kursen vänder sig till dig som är nyfiken på improvisation men saknar helt, eller har liten erfarenhet. Tillsammans tränar vi på att använda vår fantasi, spontanitet, kreativitet och förmåga till samspel på ett roligt, tryggt och lekfullt sätt. Vi lär oss om improns grundläggande förhållningssätt som bygger på acceptans, att släppa kontrollen och våga misslyckas. Vi arbetar även med några av improns primära tekniker och verktyg. Att gå en kurs i improvisationsteater är kort och gott väldigt roligt och mycket enklare än du tror.

8 tillfällen | 1600 SEK (1360 SEK

student, pensionär, arbetssökande)

Kursledare: TBD

Max antal deltagare: 12

Impro 2

Andra steget är det naturliga uppföljningssteget för dig som har genomfört Steg I och vill fortsätta att utvecklas. Med hjälp av leken dyker vi djupare ner i improvisationsteaterns spännande värld. Vi tränar på improvisatörens nödvändiga förmågor så som aktivt lyssnande, spontanitet, tydlighet och att kunna hitta lugnet när nervositeten slår till. Vi lär oss även mer om improvisationsteaterns olika tekniker. 

8 tillfällen | 1600 SEK (1360 SEK student, pensionär, arbetssökande)

Kursledare: TBD

Max antal deltagare: 10

Impro 3

För dig som har gått Steg I och II. I fördjupningskursen utvecklas dina förmågor som improvisatör ytterligare. Vi tittar vi närmare på hur en scen är uppbyggd, vad som gör olika scener intressanta och hur man som improvisatör snabbt kan hitta vart man ska lägga fokus. Vi lär oss mer om spacework, tiltningar och hur man spelar på sin ”top of intelligence”. Vi fördjupar oss även mer inom improvisationsteaterns teoretiska ramverk.

8 tillfällen | 1600 SEK (1360 SEK

student, pensionär, arbetssökande)

Kursledare: TBD

Max antal deltagare: 10

Prova på!

Är du osäker på om Impro är något för dig? Under drygt två timmars introduktion får du på ett kravlöst, avslappnat och lekfullt sätt testa på grunderna i improvisation. Vi går kort igenom improns grunder och utlovar mycket skratt, lek och skoj! Alla är välkomna, ung som gammal, ovan som erfaren, den som älskar att stå i centrum och den mer återhållsamma. Vid dessa tillfällen träffas helt enkelt alla typer av människor med varierande bakgrund för att prova på improvisation. Välkommen! 

OBS! Anmälan krävs. Följ länken nedan.

19.00–21.00 | 1 tillfälle | 0 SEK

Kursledare: TBD

Intro till impro

Det här är en helgkurs som vänder sig till dig som helt saknar, eller har liten erfarenhet av improvisationsteater. Tillsammans går vi igenom grunderna på ett lustfyllt och lekfullt sätt. Vi tränar på att släppa kontroll och prestation och lär oss istället bejaka och njuta av upplevelsen att befinna sig i ovissheten. Helgen utlovar mycket skratt, värme och fina möten! 

11.00–16.00 | 2 tillfällen | 1400 SEK (1190 SEK

student, pensionär, arbetssökande)

Kursledare: TBD

Max antal deltagare: 12

Storytelling

Det här är en helgkurs som vänder sig till den som gått Impro 1, Helgkursen Intro till impro eller motsvarande. I den här kursen utforskar vi berättarstrukturen och hur vi skapar dynamiska, sevärda scener. Vi går igenom tekniker och metoder samt pratar teori och begrepp för att utveckla oss som improvisatörer. För att bättre kunna bryta ner vad en scen behöver mer eller mindre av. Under kursens gång coachas scener och övningar av David vilket ger det möjlighet att få personlig feedback.

10.00–16.00 | 2 tillfällen | 1400 SEK (1190 SEK student, pensionär, arbetssökande)

Kursledare: TBD

Max antal deltagare: 10

Våra kursledare

Hjalmar Hardestam

David Runqvist

Hjalmar Hardestam är ensembleledare för Karlstads improvisationsteater Dramaverket. Han gick skådespelarutbildningen vid Katrinebergs Folkhögskola 2015 och har sen dess varit med i olika typer av improvisationsgrupper, alltifrån ”Red Ball Theatre” i Budapest till ”Impro Neuf” i Oslo. Han har medverkat i ett flertal teateruppsättningar och filmer samt genomfört flera helg-, kvälls- och dagskurser inom drama och improvisation. Hjalmar är dessutom utbildad beteendevetare och har under sin utbildning inriktat sig på grupprocesser, relationer och mänskligt samspel. 


Hjalmar är en nyfiken och kunnig ledare som är duktig på att skapa i skratt, lek och kunskap.

David var med och startade Dramaverket 2015 och dess föregångare Dramatiskt Initiativ 2013. Han är van workshopledare som med sin stora erfarenhet kan coacha och leda grupper i allt från nybörjartekniker till avancerat impro-nörderi. Han har stått på impro-scenen i både Karlstad och Göteborg och utvecklar ständigt Dramaverkets repertoar. David jobbar med scenkonstproduktion som bland annat producent, regissör, ljussättare och manusförfattare. Hans omfattande förståelse och kunskap för teater är något han gärna lyfter in i improvisationsteatern.


David är en erfaren, engagerad och lyhörd ledare. Med sin flexibla, kreativa och pedagogiska undervisningsförmåga gör han att svårt blir enkelt!